Volkstelling 1921 Bladen

Naast de indexkaartjes, die inmiddels allemaal zijn ingevoerd, bestaat de Volkstelling 1921 van Suriname ook uit de daadwerkelijke registratiebladen die door de bewoners zijn ingevuld. Waar de indexkaartjes gebruikt kunnen worden om van een individuele persoon te vinden waar hij ten tijde van de volkstelling verbleef, zijn de registratiebladen een overzicht van iedereen die op een bepaald adres was.

Hoe te beginnen?

De index van de registratiebladen is inmiddels helemaal ingevuld. De resultaten zijn beschikbaar als losse index op de website van het Nationaal Archief en zijn ook toegevoegd aan de bestaande index op persoonsnamen van de Volkstelling 1921.

Tijdens het invoeren waren de instructies:

Bij het invullen van de registratiebladen zijn we alleen geïnteresseerd in het titelblad, zodat we weten welke kring, lijst en straatnaam een blad over gaat. De personen op het titelblad en op de volgbladen vullen we niet in, die zijn immers op de indexkaartjes al ingevuld. Regelmatig zullen er scans te zien zijn die geen titelblad zijn. Klik in dat geval op de knop “Geen titelblad”, en de volgende scan zal verschijnen.

Wanneer de scan wel een titelblad is, kan het formulier worden ingevuld. Op het invulformulier zijn invulveldjes voor Kring, Lijst, District, Straatnaam en Huisnummer. Kring en Lijst zijn hierbij vrij-invulbare velden. District is voor-ingevuld op basis van het inventarisnummer in het archief, maar kan gewijzigd worden. De straatnaam is een keuzelijst-met-vrije-invoer, gebaseerd op de mogelijke straten binnen een District. Bij het beginnen met intypen van de straatnaam verschijnt de keuzelijst van namen die passen bij de al ingetypte letters. Staat de juiste naam er niet bij, dan kan de straatnaam zelf ingevuld worden. Het huisnummer is weer een vrij invulbaar veld.

  • Klik op Invoeren op een te beginnen met het invullen van een blad.
  • Klik op Alle bladen om een lijst te zien van alle bladen in de huidige set die kunnen worden ingevuld.